در پروژههایی که بودجه کمی دارند، نیاز است که از منابع ارزان قیمت و بعضاً رایگان استفاده کرد. در این مقاله کوتاه میخواهیم چند ابزار رایگانی را معرفی کنیم که حتی افراد حرفهای در پروژههای حرفهای از آنها استفاده میکنند.
۱) وبسایت freeimages.com
تصاویر استوک همیشه و در هر پروژهای لازم هستند. تصاویر مختلفی که میتوان به عنوان کاور استفاده کرد و یا در نماهای «B-roll» قرار داد. وبسایت freeimages که قبلاً با نام «sxc.hu» شناخته میشد، مجموعهای بسیار وسیع و متنوع از تصاویر مختلف دارد که میتوانید هر نوع تصویری را در آن پیدا کرده و برای استفاده در پروژه خود دانلود نمایید. اگر تصویر خاصی مد نظر داشته باشید که نتوانید آن را پیدا کنید، میتوانید از بخش premium سایت استفاده کنید که شما را به وبسایتهای غیررایگان ارجاع میدهد.
۲) وبسایت ۴KFree.com
ساخت جلوههای ویژه کار سختی است و بعضاً نیاز به استفاده از پلاگینهایی دارد که در حد یک نرمافزار کامل گران قیمت هستند. مدرسین جلوههای ویژه در «Rampant Design Tools» وبسایتی را راهاندازی کردهاند که در آن میتوانید به طور کاملاً رایگان از افکتهای آماده مانند برف، خاک، آتش، ذرات و … استفاده کنید. فایلهای این وبسایت، به صورت فایلهای Quicktime رندر شده هستند و برای استفاده کافیست بعد از دانلود، آنها را وارد نرمافزارهایی مانند «After Effects» کنید و حالت blend mode را تغییر دهید.
۳) نرمافزار Lightworks
«Lightworks» نام نرمافزار تدوین رایگانی است که توسط کمپانی «Editshare» ساخته شده که در تهیه فیلمهای سینمایی از «Pulp Fiction» گرفته تا فیلم «Wolf of Wall Street» به کار گرفته شده است. این نرمافزار اکنون بر روی سیستم عاملهای ویندوز، لینوکس و OSX در دسترس بوده و ابزارهای قدرتمند و متنوعی برای تدوین دارد. در «Lightworks» قادر خواهید بود که از افکتهای آماده، تمپلیتهای موجود و ابزارهای تصحیح رنگ استفاده کنید که بسته به امکانات موجود، قیمت متنوعی دارد. اگر تدوین و ویرایش پروژه را به صورت گروهی و اشتراکی انجام میدهید، استفاده از این نرمافزار بسیار به صرفه و مناسب خواهد بود.
۴) نرمافزار Blender
«Blender» نرمافزار سهبعدی (۳D) قدرتمند متنباز برای طراحی انیمیشن است که رقیبی قدرتمند برای نرمافزارهای شرکت «Autodesk» و «Maxon» به حساب میآید. «Blender» به گونهای طراحی شده که بتوانید تمامی مراحل کار مانند مدلسازی، ریگینگ، انیمیشن، شبیهسازی، رندرینگ، ترکیببندی، کامپوزیشن و ردیابی حرکت (Tracking) را در آن انجام دهید. در این نرمافزار حتی قابلیتهایی برای تدوین ویدیو و ساخت بازیهای کامپیوتری نیز تعبیه شده است. متنباز بودن «Blender» باعث شده که برخی از کاربران از کد این نرمافزار در زبان پایتون (Python) برای شخصیسازی آن استفاده کنند و ابزارهای جدیدی برای خود بسازند. مزیت دیگر «Blender» چند سکویی بودن و ارائه آن بر روی سیستمعاملهای مک، لینوکس و ویندوز است.
دیدگاهها